Arhiva vesti

  • BORIMO SE ZAJEDNO - 29. I 30. NOVEMBRA BESPLATNO TESTIRANJE NA HIV

     

    Obaveštavamo Vas da su se Apoteke “Ivančić i sin” pridružile Evropskoj nedelji testiranja na HIV i virusne hepatitise i Svetskom danu borbe protiv HIV-a i ADIS-a. Testiranje je jedini način da se detektuje virus HIV-a u krvi i jedna od ključnih aktivnosti kako bi se postigli ciljevi UN-a- 90:90:90 koji za cilj imaju otkrivanje 90% zaraženih, da isti procent zaraženih koristi adekvatnu terapiju, kako bi se kod devedeset procenata inficiranih virus HIV-a sveo na nemerljiv nivo. Na taj način inficirane osobe nastavljaju da žive neskraćenim i normalnim životom, u isto vreme virus HIV-a se stavlja pod efikasnu kontrolu, zaustavlja se epidemija i u širem smislu se štiti ostatak stanovništva.

    U okviru Evropske nedelje testiranja na HIV i virusne hepatitise i Svetskog dana borbe protiv HIV-a i ADISA-a, ZU Apoteka “Ivančić i sin” Vas poziva da dođete i da se besplatno testirate, posavetujete sa lekarima i stručnim saradnicima kako o samom virusu i načinu njegovog prenošenja, tako i o bezbednim načinima stupanja u seksualne odnose.

    Testiranje će se obavljati 29 i 30. novembra 2018, u periodu od 17 do 21h, u našoj Apoteci Palilula, u ulici Ilije Garašanina 5.

    Testiranje zakažite direktno u Apoteci Palilula ili na broj telefona 011/33 46 360, 063/36 22 53.

     

    Na savetovanje i testiranje mogu doći svi građani i građanke koji brinu da su možda bili u riziku da dobiju HIV infekciju i žele da urade test na HIV, zatim svima koji žele više informacija o HIV infekciji i sidi, hepatitisima i drugim polno prenosivim infekcijama (PPI).