Tripeptidi - budućnost kozmetičke industrije

Tripeptidi nisu naširoko poznati, ali su idealan sastojak anti-aging krema. Farmaceuti iz Apotekarske ustanove Ivančić i sin koji su proizveli BAYNA kozmetiku su prepoznali značaj tripeptida u nezi kože, tako da su oni sastavni deo BAYNA kozmetike.

Šta je palmitoil tripeptid-5

Palmitoil tripeptid-5 je sintetički peptid i sastoji se od tri lanca aminokiselina koje su povezane zajedno sa masnim kiselinama. Palmitoil tripeptid može da uđe u spoljašnji sloj kože (epidermis) i može da prodre duboko u debeli, elastični srednji sloj kože (dermis), gde pomaže da se stimuliše proizvodnja kolagena i pomaže u rastu zdravog tkiva.

Kako se palmiotil tripeptid-5 koristi u kozmetičkoj industriji
 
Vekovima se u kozmetičkoj industriji dodaju prirodna ulja u kreme za negu kože. Palmitoil tripeptid je novi peptid koji je nedavno otkriven. Ovo jedinjenje se prirodno nalazi u našem telu, ali zbog njegovog anti-age efekata na kožu sada mnoge kompanije tripeptid stvaraju u laboratoriji. Tripeptid je bistra tečnost, rastvorljiva u vodi i nema miris. Najčešće se koristi u anti-age kremama i serumima za lice.
 
Kako funkcioniše palmitoil tripeptid-5
 
Palmitoil tripeptid-5 deluje na specifične receptore kože i stimuliše proizvodnju kolagena u ćelijama kože. Bayna Super-Hidrantna hijaluronska krema za lice, sa tripeptidom i anti age efektom učvršćuje kožu, smanjuje pojavu bora i finih linija. Tako koža izgleda zdravije i sveže.
 
Palmitoil tripeptid-5 takođe stupa u interakciju sa hijaluronskom kiselinom i sistemom za proizvodnju elastina. Kombinovani efekat ovih supstanci povećava sadržaja vode u koži, smanjuje bore i povećava čvrstoću kože. Pored toga, ovaj kombinovani sistem podržava zdravo funkcionisanje ćelija kože i pomaže u uklanjanju toksina.
 
Zašto nam je potreban palmitoil tripeptid-5
 
Kako starimo, koža proizvodi manje kolagena. Kolagen je ključni faktor za mladu i zdravu kožu. Laboratorije koriste palmitoil tripeptid u kremama protiv starenja kože kao što je Bayna Antirid krema za negu kože oko očiju sa anti age efektom, a takođe palmotil tripeptid pomaže ostalim supstancama da prodru u kožu. Palmitoil povećava proizvodnju kolagena u vrlo kratkom vremenskom periodu koji je brži nego kod bilo kog drugog proizvoda koji je dostupan na tržištu. Takođe palmitoil pomaže da se smanji količina toksina u telu. Palmitoil tripeptid ne dopušta toksinima da prodru u kožu. Na taj način štiti telo od štetnog delovanja slobodnih radikala.
 
Koliko je bezbedan palmitoil tripeptid-5
 
Palmitoil tripeptid-5 je novi i inovativni sastojak i malo je istraživanja o njemu. Ali, prema rečima dermatologa, palmitoil tripeptid-5 siguran je za upotrebu na bilo kojoj koži. Nema prijavljenih toksičnih reakcija, alergija i hormonskih poremećaja.